Nieuws vanuit het schepencollege•Aankoop geluidsmeters•Huur werkkledij technische dienst•Aanbrengen van wegmarkeringenNieuws vanuit de gemeente•Inschrijven voor de seniorensportdag op 3 oktober•Afval mosselfeesten•Drinken? Ok Dronken ? Nee !

Nieuws vanuit het schepencollege
Aankoop geluidsmeters
Vanaf 1 januari 2013 gaan de nieuwe geluidsnormen in. Met deze nieuwe geluidsnormen wordt een geluidsmeter een onmisbaar instrument bij de organisatie van een fuif of een ander muziekevenement. De gemeente ondersteunt het plaatselijke verenigingsleven en eigen initiatieven momenteel onder andere door via de gemeentelijke uitleendienst allerlei materialen ter beschikking te stellen. 

Nog tot en met 31 augustus 2012 kunnen geïnteresseerden zich voorinschrijven voor de aankoop van hanteerbare geluidsmeters bij de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten (VVJ). Deze voorinschrijving houdt geen aankoopverplichting in. Vanaf eind oktober kan er effectief een geluidsmeter besteld worden.

Het college gaat principieel akkoord met de aankoop van een aantal geluidsmeters bij VVJ. De afdeling Cultuur & Vrije Tijd krijgt de opdracht om alvast voor de voorinschrijving te zorgen.

Huur werkkledij technische dienst
Het college keurt het bestek voor de huur van werkkledij voor de technische dienst goed. Een aantal firma’s wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten het bestuur ten laatste bereiken op 6 september 2012 om 10 uur.

Aanbrengen van wegmarkeringen op gemeentewegen 
Het aanbrengen van wegmarkeringen op gemeentewegen werd op 26 juni ll. gegund voor 44.698,49 euro incl. btw. De aanvangsdatum voor het uitvoeren van deze werken wordt nu vastgesteld op 20 augustus 2012. De aannemer moet de opdracht voltooien binnen een termijn van 40 werkdagen.
Nieuws vanuit de gemeente
Inschrijven voor de seniorensportdag op 3 oktober
Je bent 50 en hebt een hart voor sport? Dan zijn de Senior Games in Blankenberge dé uitgelezen kans om te ‘sportelen’ met leeftijdsgenoten.  Schrijf in bij de sportdienst voor 24 augustus! Meer weten?
Afval mosselfeesten
Verenigingen kunnen voor de afvoer van mosselschelpen nog tot begin november terecht op containerpark I, Herentalsesteenweg 112, 2220 Heist-op-den-Berg. Meer weten?
Drinken? Oké. Dronken? Nee!
Het gemeentebestuur wil ook deze zomer feestvierders laten stilstaan bij hun alcoholgebruik door het lanceren van een affichecampagne. Aan de campagne is een wedstrijd verbonden waarmee je een iPhone kan winnen! Meer weten?